Följ Lärarförbundet

Lärarförbundet fortsätter att växa

Pressmeddelande   •   Jan 19, 2011 15:22 CET

Sveriges största lärarfack Lärarförbundet visar sin högsta officiella medlemssiffra någonsin per sista december 2010. Förbundet har nu 230 000 medlemmar, varav 6 000 är skolledare. Antalet medlemmar har därmed ökat med cirka 2,2 procent under 2010.

-
Ökningen är ett kvitto på att Lärarförbundet är ett modernt och attraktivt fackförbund. Vi är drivande för mer och bättre styrda resurser till skolan och en stark röst för att förbättra lärarnas löner och villkor, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Lärarförbundet redovisar sin officiella medlemssiffra per första januari varje år. Lärarförbundet har 4900 fler medlemmar än för ett år sedan och kan redovisa den högsta helårssiffran någonsin.

- Vi växer såväl bland yrkesverksamma lärare som bland studerande. Ökningen är en sporre för oss att bli ännu bättre och utveckla vårt arbete än mer för Sveriges lärare, säger Eva-Lis Sirén.

Lärarförbundet fastställde vid sin kongress i november målet att vi ska vara det självklara valet för lärare i alla skolformer och på alla nivåer i skolan. Antalet medlemmar ska öka till 235 000 senast år 2014. Positionen som det största förbundet för skolledare ska också stärkas ytterligare.

-
Den kris för fackföreningsrörelsen med fallande medlemstal som ofta målas fram tycks inte gälla Lärarförbundet. Istället lämnade vi vår kongress med stärkt självförtroende och nya utmanande mål att växa ytterligare, säger Eva-Lis Sirén.

Lärarförbundets 298 avdelningar är aktiva i varje kommun och på alla arbetsplatser där vi har medlemmar. Förbundet har också avdelningar för medlemmar med privat eller statlig arbetsgivare.
Våra prisbelönta tidningar, webbplatsen och sociala medier gör att vi kan erbjuda allt mer.

-
De som väljer Lärarförbundet ser att vi har en modern strategi för det fackliga arbetet. Vi är tuffa i förhandling när det krävs, men vet också att vi når framgångar både på kort och på lång sikt i konstruktiva samtal, säger Eva-Lis Sirén.

För upplysningar och kommentarer:
Lärarförbundets presschef Claes Nyberg 070-215 4338
Lärarförbundets Pressjour 08-737 69 02

Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och driver frågor som utvecklar läraryrket och skolan. Lärarförbundet är ett fackligt yrkesförbund med 230 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, fritidspedagoger, skolledare och lärare på högskolan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.