Följ Lärarförbundet

Lärarförbundet lanserar podcast för lärarstudenter

Pressmeddelande   •   Mar 22, 2019 09:39 CET

Maria Guthke, ordförande Lärarförbundet Student, och Linda Jerand, redaktör Lärarstudentpodden.

Just nu väljer tusentals gymnasieelever vilken högskoleutbildning som blir deras framtidsval. Samtidigt lanserar Lärarförbundet landets första podcast av och för lärarstudenter. Syftet? Att stärka bilden av världens viktigaste yrke.

Behöver förskolan verkligen fler män? Varför ska du välja läraryrket? Söker fler till Paradise hotell än till lärarutbildningen? Dessa frågor, och mycket mer, får du svar på i första avsnittet av Lärarstudentpodden. Podcasten, som är den första i sitt slag, är en del av Lärarförbundets arbete för att öka läraryrkets status och på så sätt få fler att välja läraryrket.

Lyssna på Lärarstudentpoddens första avsnitt här!

En podcast av och för lärarstudenter
Lärarstudentpodden är vad den heter – en podd för lärarstudenter. Podcasten vill vara nära studenternas vardag, fånga upp engagemang och utmaningar men också ge tips, råd och debattera roliga men också svåra ämnen.

- Lärarstudenter får en ny kanal att lyfta viktiga frågor och prata om de utmaningar och möjligheter som surrar hos blivande lärare. Jag vill höra röster från lärarstudenter runt om i landet i podden och håller tummarna för att många hör av sig och vill dela sina historier, säger Maria Guthke, ordförande Lärarförbundet Student.

Lärarstudentpodden är ett samarbete mellan Lärarförbundet och Lärarförbundet Student som är Nordens största organisation för lärarstudenter med över 30 000 medlemmar.

I det första avsnittet gästas podcasten av Elisabeth Holmberg som läser till grundlärare vid Göteborgs universitet och David Blank som läser till förskollärare vid Umeå universitet. Båda är ledamöter i Lärarförbundet Students styrelse.

Vill du ha mer information, ställa en fråga eller tipsa om tema till podcasten? Mejla till student@lararforbundet.se eller kontakta Lärarförbundet Student via deras Facebook eller Instagram.


Dela gärna Lärarstudentpodden i ditt nätverk!

Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och driver frågor som utvecklar läraryrket och skolan. Lärarförbundet är ett fackligt professionsförbund med 234 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, lärare i fritidshem, skolledare och lärare på högskolan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.