Följ Lärarförbundet

Norrköpingsbo vann Göra skillnad-priset

Pressmeddelande   •   Nov 15, 2010 16:50 CET

Globalkursledarna i Lärarförbundet fick ta emot Lärarförbundets Göra skillnad-pris under förbundets kongressfest i Stockholms Stadshus.

-         Att bli belönad med Göra skillnad-priset är fantastiskt roligt. Vi globalkursledare har arbetat hårt för att ge både lärare i Sverige och utomlands möjlighet till starka interkulturella möten. Vi hoppas att vårt arbete ska inspirera alla lärare i Sverige, säger Jessica Händel från Norrköping.

Globalkursledarna utgörs av tolv engagerade lärare som får priset för sitt arbete med att inspirera och engagera kring frågor om fackliga och mänskliga rättigheter, allas rätt till utbildning, möten med andra kulturer och hållbar utveckling.

-         Göra skillnad-priset är ett sätt att uppmärksamma de som har visat oss andra vägen genom sina initiativ och sin drivkraft, säger Lärarförbundets omvalda ordförande Eva-Lis Sirén.

Fakta om Göra skillnad-priset
Vid kongressen 2007 instiftades Lärarförbundets Göra skillnad-pris. Priset delas ut i kategorierna arbetsplats, avdelning och individ med syftet att lyfta de som har bidragit till att förverkliga kongressens beslut. Priset är ett sätt att visa på inspirerande och framgångsrika utvecklingsprojekt som på det här sättet kan spridas till fler.

Bilder från prisutdelningen kommer att finnas tillgängliga på webbsidan för priset, www.lararforbundet.se/goraskillnad.

För upplysningar:
Lärarförbundets pressjour                         08-737 6902
Jessica Händel                                          011-142626

Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och driver frågor som utvecklar läraryrket och skolan. Lärarförbundet är ett fackligt yrkesförbund med 230 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, fritidspedagoger, skolledare och lärare på högskolan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.