Följ Lärarförbundet

Semira Vikström från Huddinge är Årets rektor

Pressmeddelande   •   Feb 27, 2020 22:27 CET

Årets rektor Semira Vikström - Bild av Therés Stephansdotter Björk

Under torsdagskvällen den 27 februari delade Lärarförbundet Skolledare tillsammans med Lärarstiftelsen ut priset till Årets rektor. Priset går i år till Semira Vikström, rektor på Visättraskolan i Huddinge.

Priset delades ut under Sveriges viktigaste chefskonferens Skolledare21 på Berns Salonger i Stockholm.

- Årets rektor är ett viktigt pris för att synliggöra ledarskapets betydelse för såväl kvalitet som god och utvecklande arbetsmiljö. Att sätta ljuset på de ledare som gör ett extra bra arbete är både uppmuntrande och vägvisande, säger Lärarförbundets ordförande Johanna Jaara Åstrand

"Toppomdömen av Skolinspektionen"

Juryns motivering lyder: Semiras ledarskap har fört en skola i ett socio-ekonomiskt utsatt område från att vara bortvald och ha dåliga resultat till att få ett av Skolinspektionens toppomdömen: ”En av de bästa skolor vi varit på”. Semiras arbete har lett till en trygg arbetsmiljö med struktur, kunskap, delaktighet och trivsel som ledord. En framgångsfaktor är en tydlig organisation med rätt person på rätt plats. ”Alla borde få ha en Semira som rektor” säger medarbetarna.

- En av Semira Vikströms framgångsfaktorer är att hon har tagit ett helhetsgrepp kring elevens skoldag. Såväl elevhälsan som fritidshemmet har en självklar plats i hennes utvecklingsarbete av skolans organisation. Ett bra teamarbete och en god skolledning är direkt avgörande för elevers framtid, säger Ann-Charlotte Gavelin-Rydman, Ordförande för Lärarförbundet Skolledare

Pris: 55 000 kronor att använda i sin egen kompetensutveckling och/eller för kompetensutveckling av medarbetarna. Därmed går pengarna till verksamheten. Prispengen är alltså inte att anse som personlig/privat utan ämnade för fortsatt yrkesmässig förkovran och/eller verksamhetsutveckling.

Jury:  Ann-Charlotte Gavelin-Rydman, Ordförande Lärarförbundet Skolledares Nationella styrelse, Eva-Lis Sirén Ordförande Lärarstiftelsen, Robert Fahlgren, Lärarförbundets 2:e vice Förbundsordförande, Gabriella Ekström, ledamot i Lärarförbundet Skolledares Nationella styrelse, Carola Wedholm, 2:e vice ordförande i Lärarförbundet Skolledares Nationella styrelse

Om Lärarförbundet Skolledare

Lärarförbundet Skolledare är Sveriges största organisation för skolledare med närmare 7 000 yrkesaktiva medlemmar. Lärarförbundet Skolledare är en egen organisation för skolans chefer med en nationell styrelse och är en del av Lärarförbundet.

Om Lärarstiftelsen

Lärarstiftelsen finns för att lärare finns. Uppgiften är att stötta lärarna i deras yrkesroll och yrkesutveckling. Det görs genom stipendier, forskning och genom olika typer av projekt. Aktiviteterna finansieras med avkastningen från stiftelsens tillgångar.

Om Skolledare21

Skolledare21 är en återkommande konferens, mötesplats och gala för samtliga Sveriges skolledare, vårt lands viktigaste chefer.

Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid i nära samarbete med Lärarförbundet Skolledare. Innehållet formas i dialog med biträdande rektorer, rektorer, och skolchefer i både kommunal och fristående verksamhet över hela landet.

Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och driver frågor som utvecklar läraryrket och skolan. Lärarförbundet är ett fackligt professionsförbund med 232 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, lärare i fritidshem, skolledare och lärare på högskolan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.