Följ Lärarförbundet

Sveriges Bästa Skolkommun 2010 utses onsdag 8 september kl. 10

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2010 09:01 CEST

Imorgon onsdag 8 september presenteras för nionde året i rad Lärarförbundets rankning Sveriges Bästa Skolkommun. Rankningen är den bredaste i sitt slag och baseras på 14 kriterier från förskola till övergången mellan gymnasium och högskola.


Vinnaren annonseras kl. 10 vid en ceremoni i vinnarkommunen. På plats finns Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén för att överlämna priset och är sedan tillgänglig för kommentarer och intervjuer.

Samtidigt delar Lärarförbundets förste vice ordförande Ann-Charlotte Eriksson ut priset till Årets Skolförbättrare på plats i den kommun som stigit flest antal placeringar sedan 2009.

På Lärarförbundets webbplats kommer resultatet att finnas tillgängligt från kl. 10. Snarast möjligt publiceras även bilder från respektive ceremoni för fri användning.

Mellan 8 till 16 september hålls 12 regionala prisutdelningsceremonier på valda orter i Sverige. Se webbplats för mer information.

All information om rankningen och regionala ceremonier finns på Lärarförbundets webbplats www.lararforbundet.se/bastaskolkommun.


De 15 bästa skolkommunerna i Sverige samt årets skolförbättrare presenteras vid offentliggörandet av rankningen. För övriga kommuners resultat kontakta Lärarförbundets lokalavdelning i respektive kommun. Kontaktuppgifter finns på www.lararforbundet.se.

Fakta om rankningen Bästa Skolkommun:

Rankningen Bästa Skolkommun omfattar Sveriges samtliga 290 kommuner och är genomförd av Statisticon för Lärarförbundet. Den bygger på statistik från SCB och Skolverket, samt statistik gemensamt framtagen av Lärarnas Samverkansråd och arbetsgivareorganisationen Sveriges Kommuner och Landsting, SKL. Syftet med utmärkelsen är att sätta fokus på de kommuner som framgångsrikt satsar på skolan och att uppmuntra dem till att fortsätta prioritera skola och utbildning. Genom att lyfta fram de positiva exemplen vill Lärarförbundet utmana de kommuner som inte lyckas lika väl. Utmärkelsen delas ut varje höst, i år för nionde gången.

Upplysningar:
Lärarförbundets presschef, Claes Nyberg  08-737 69 02

Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och driver frågor som utvecklar läraryrket och skolan. Lärarförbundet är ett fackligt yrkesförbund med 225 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, fritidspedagoger, skolledare och lärare på högskolan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.