Följ Lärarförbundet

Vinnare av Lärarpriset 2010 utsedd vid stor lärarkonferens

Pressmeddelande   •   Jun 22, 2010 08:19 CEST

Vinnaren av Lärarpriset 2010 är Nomi Cohen, 40 år och gymnasielärare i religion och svenska vid gymnasieskolan Katedralskolan i Lund. Hon tog emot priset på måndagskvällen under den stora konferensen Lärardagarna.

- Jag är verkligen glad och berörd över att få en sådan uppskattning av mina kollegor bland lärarna. Jag älskar när eleverna får aha-upplevelser och arbetar gärna med starka berättelser som en väg till kunskap. Att se när eleverna får insikter som utvecklar dem är en fantastisk upplevelse, säger Nomi Cohen.

Nomi är också lärare i vetenskapsteori vid IB-programmet, samt utvecklingsledare och ämnesansvarig i Religion. Hon utsågs bland de över 100 lärare som nominerats av Lärarförbundets medlemmar över hela landet.

I kollegornas nominering lyfts fram att Nomi är väldigt omtyckt av både elever och kollegor. Hon är djupt engagerad i sina elever och sin undervisning och genuint intresserad och kunnig i sina ämnen. Hon är starkt engagerad i flera frågor inom skolan som bland annat genusfrågor, etik och likabehandling.

-  Det är viktigt att vi som lärare själva visar fram alla de fantastiska kollegor som finns i svensk skola. Nomi har på alla sätt visat att det går att nå stora framgångar när vi sätter vårt kunskapsuppdrag och elevernas lust att lära i första rummet, säger Lärarförbundets ordförande Eva-Lis Sirén.

Lärarpriset 2010 ska ges till:
·en lärare som är engagerad och kunnig i sina ämnen eller ämnesområden och lyckas väcka barnens/elevernas nyfikenhet, intresse och motivation. Att samarbeta och skapa bra relationer till barn, elever, arbetskamrater och föräldrar är en självklarhet.

·Läraren har stor tillit till barnens/elevernas förmåga och höga förväntningar på deras kunskapsutveckling. Hon eller han anknyter till deras egna erfarenheter, lyfter fram viktiga, centrala frågor och visar hur de hänger ihop med världen utanför.

·Läraren är öppen för att reflektera över och ompröva sin egen undervisning och att utveckla och förkovra sig i sitt yrke.
 
Läs mer om Lärardagarna och Lärarpriset på www.lärardagarna.se.
Upplysningar:   Lärarförbundets presschef Claes Nyberg, 08-737 69 02.
 
Lärarförbundet är Sveriges största lärarorganisation och driver frågor som utvecklar läraryrket och skolan. Lärarförbundet är ett fackligt yrkesförbund med 225 000 medlemmar. De största medlemsgrupperna utgörs av lärare i grund- och gymnasieskolan, förskollärare, fritidspedagoger, skolledare och lärare på högskolan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.